Screen Issue - Jeep Compass Forum
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
post #1 of 13 Old 08-12-2019, 10:36 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 12
 
Screen Issue

Hi, Anyone else have this issue on their Jeep? See pic, its at the dealer now, I cant wait to see what they say!
Attached Images
File Type: jpg Jeep screen issue.jpg (90.5 KB, 46 views)
Cobrafixer is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 Old 08-12-2019, 10:40 PM
Senior Member
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 376
 
I think someone who used alfaOBD accidentally caused something similar.
Tripod is online now  
post #3 of 13 Old 08-13-2019, 02:14 AM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 724
 
Yep, that happened to mine and they had to replace the radio. So what did you have plugged into the OBDII port?
arudlang is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 13 Old 08-13-2019, 04:59 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 12
 
I just picked it up from the dealer, they've got a radio on order to install. Nothing plugged in, my wife was driving it, I figured it got too hot but it was only about 95 out!
Cobrafixer is online now  
post #5 of 13 Old 08-21-2019, 10:47 PM
Junior Member
 
Raymond_Si's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 13
 
Morpheus is trying to contact you
Raymond_Si is offline  
post #6 of 13 Old 09-09-2019, 09:08 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 12
 
Well the saga continues, I think I lost track at my 8th time back to the dealership!!!
I took it in and they replaced the screen (took about a week to get the reconditioned part in (not a new part but a rebuilt one). I picked it up and was told all was good, the screen looked good so I let the wife take it to get some shopping done. Well I jump in and run the the hardware store a couple hours later and the backup camera isnt working! I was getting just a black screen or a black screen saying "check your surroundings", somehting like that. So I take it back over there a few hours after I had picked it up, about an hour later they said they put the original unit back in, cleared the codes and put the new unit back in and it was fixed...
Well 1 day later and the backup camera stops working again. After sending a video back to the dealer I was told they'd order another unit for me. After waiting most of the day, i get a call that I need to bring it back in to get a code off the back of the radio, so after a couple days I bring it back in for them to get the code, and they tell me its working again and they can't replicate the problem, they'll need to do a Starcase with the engineers and would need the car for 24-48 hours.
A few days later I drop it off with them for 2 days, after going back and forth, the engineers determine its the backup camera that went out (after me talking to them and telling them i'm not believing that, I think it all has to do with the rebuilt head unit they put in) I agree to let them replace the backup camera. after waiting a few days for it to come in, they swapped it out and it was working fine! (oh and by the way they broke the pull down handle on the tailgate so they would need to order another one and I'd have to come in again for them to pop that in, well after bringing it back and having them fix that part, I hope in and get about 1/4 mile down the street from the dealer and turn the radio one and I get the streaked messed up screen again!!!!! I talked to jeep and I'm waiting for an engineer to call me back, I'm about done with this damn thing! Still less that 15k miles on this thing, does anyone know the lemmon laws in CA??
Cobrafixer is online now  
post #7 of 13 Old 09-10-2019, 06:34 PM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 724
 
Yikes!

Quote:
Originally Posted by Cobrafixer
took about a week to get the reconditioned part in (not a new part but a rebuilt one)
lol, maybe after they replaced my radio they swapped my used one into your car flippin Jeep, you just never know. Actual Jeep department doesn't give a hoot about anything except the Wrangler, it feels like.
arudlang is offline  
post #8 of 13 Old 09-14-2019, 10:22 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 12
 
Still no fix, Jeep's 800 number people called me on Tuesday to say they could put another rebuilt unit in and I told them no, I didn't buy a used car, I don't want used parts, plus we already tried that and it didnt fix it.
They're supposed to have the Dispute resolution department call me and still no call back.
Cobrafixer is online now  
post #9 of 13 Old 09-16-2019, 11:51 AM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 724
 
Quote:
I didn't buy a used car, I don't want used parts
Thats right, don't let them be cheap about it I don't know why they would in the first place, my radio went bad it got replaced and it looked and seemed new but they did not specify and I did not think there was even any question about whether it would be new. I like this car but it will almost for sure be our last FCA product purchase.
arudlang is offline  
post #10 of 13 Old 09-24-2019, 12:21 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 12
 
Well still not fixed, I dropped it off on Saturday for another Star Case, I should hear back Tomorrow if they're going to ok a new Radio or not, the Dispute Resolution Department said the Dealers Do not have new radio's available to them, just rebuilt ones?!?!
WTF? I told her they're still using them in the new cars so pull one off the line and use that!!
I'm so over this car now and only 15K Miles on it!
Cobrafixer is online now  
post #11 of 13 Old 09-28-2019, 01:10 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 12
 
Well after dropping off Compass on the 21st for the 2nd Star Case, they called me today to tell me its all fixed!! YAY!!! So I go to pick it up,. they tell me its all working just like it should, backup camera and everything is all functioning. Well I get it in and turn it on and it says FIAT on the screen.... put it in Reverse and no backup camera....
I'm about done with this.
Cobrafixer is online now  
post #12 of 13 Old 10-07-2019, 02:54 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 12
 
Well they had it fixed the next day, or so i though, it worked fine for about 5 , went to Costco in Saturday and when I came out, not backup camera again, WTF.... I give up
Cobrafixer is online now  
post #13 of 13 Old Today, 04:16 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 12
 
Has anyone gone through the buy back/replacement with Jeep? They said they would start the process, my big question is in the lifetime warranty. I told them I would be interested in the replacement.
Cobrafixer is online now  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jeep Compass Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in













Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome