Interior air fan resetting all the time - Jeep Compass Forum
 5Likes
  • 1 Post By hgrimberg
  • 1 Post By Toy
  • 1 Post By arudlang
  • 1 Post By moira2
  • 1 Post By moira2
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
post #1 of 19 Old 01-14-2019, 12:45 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 10
 
Interior air fan resetting all the time

Mostly everytime I turn on the engine, the interior air fan switches by itself to the max and the interior temperature goes down to Low. It seems it resets by itself. Is this happening to others too?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Nigthcast likes this.
hgrimberg is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 19 Old 01-15-2019, 03:47 PM
Toy
Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: Bavaria, Germany
Posts: 44
 
This is a well known thing and a fix is available at your friendly Jeep Dealer. Just ask for the update.
hgrimberg likes this.

Compass Limited CRD, MY18, Pearl White, Leather Black, uConnect 8.4Nav & Beats Audio

覧覧覧覧覧-
German Jeep Forum for new Jeeps from MY14 and up:

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Toy is offline  
post #3 of 19 Old 01-16-2019, 12:02 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 10
 
Quote:
Originally Posted by Toy View Post
This is a well known thing and a fix is available at your friendly Jeep Dealer. Just ask for the update.


Thank you. I wonder why they didn稚 make it a recall if it happens to every jeep compass 2nd gen.


Sent from my iPhone using Tapatalk
hgrimberg is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 19 Old 01-16-2019, 02:14 AM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 679
 
Quote:
Originally Posted by Toy
This is a well known thing and a fix is available at your friendly Jeep Dealer. Just ask for the update.
Since when has there been a fix out for that issue? I must have missed that thread or threads...
hgrimberg likes this.
arudlang is offline  
post #5 of 19 Old 01-16-2019, 10:29 PM
Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 87
 
Garage
The dealer said they replaced a control module for my 2nd gen Compass but it's acting exactly the same. This makes me believe it's a programming issue. I'm noticing this during temperature change and sometimes during remote start.
jjcom is offline  
post #6 of 19 Old 01-18-2019, 09:45 PM
Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 373
 
Quote:
Originally Posted by jjcom View Post
The dealer said they replaced a control module for my 2nd gen Compass but it's acting exactly the same. This makes me believe it's a programming issue. I'm noticing this during temperature change and sometimes during remote start.
Hi jjcom,
We're very sorry that you are still experiencing this. Please feel free to send us a private message if you plant to continue working with your dealer to have this addressed. We are happy to provide you with additional assistance.
Lydia
Jeep Social Care Specialist
JeepCares is online now  
post #7 of 19 Old 01-19-2019, 12:20 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 10
 
Quote:
Originally Posted by arudlang View Post
Since when has there been a fix out for that issue? I must have missed that thread or threads...


I didn稚 find that thread either. Where is it?


Sent from my iPhone using Tapatalk
hgrimberg is offline  
post #8 of 19 Old 01-19-2019, 01:16 AM
Senior Member
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 350
 
It never happened to me, so there must be a way of fixing it.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Tripod is online now  
post #9 of 19 Old 01-19-2019, 02:57 AM
Member
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 47
 
There's a TSB mentioned in another thread. I haven't taken mine in yet since it's so intermittent, and searching for that TSB does not pull up much.

https://www.myjeepcompass.com/forums/143591-post53.html
hgrimberg likes this.
moira2 is offline  
post #10 of 19 Old 01-19-2019, 03:47 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 10
 
Quote:
Originally Posted by moira2 View Post
There's a TSB mentioned in another thread. I haven't taken mine in yet since it's so intermittent, and searching for that TSB does not pull up much.



https://www.myjeepcompass.com/forums/143591-post53.html


It says invalid thread id.


Sent from my iPhone using Tapatalk
hgrimberg is offline  
post #11 of 19 Old 01-19-2019, 03:55 PM
Member
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 47
 
Quote:
Originally Posted by hgrimberg View Post
It says invalid thread id.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Not sure how the link got messed up. This is the TSB mentioned: TSB # is 24-011-18. A Google search only pulls up that thread, so that's why I'm not so sure it's valid.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
moira2 is offline  
post #12 of 19 Old 01-20-2019, 03:25 AM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 679
 
Weird. I will have to ask about it at my next oil change, or whenever I end up in for service next...
arudlang is offline  
post #13 of 19 Old 01-20-2019, 03:27 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 10
 
Quote:
Originally Posted by moira2 View Post
Not sure how the link got messed up. This is the TSB mentioned: TSB # is 24-011-18. A Google search only pulls up that thread, so that's why I'm not so sure it's valid.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk


Google search using what terms?


Sent from my iPhone using Tapatalk
hgrimberg is offline  
post #14 of 19 Old 01-20-2019, 08:42 PM
Member
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 47
 
Quote:
Originally Posted by hgrimberg View Post
Google search using what terms?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Jeep and the tsb number is quotes. The link from earlier will work if you don't use Tapatalk (just tested using the browser on my phone instead of Tapatalk). Here's the page that it's on linked as well: https://www.myjeepcompass.com/forums...s/39297?page=6.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
hgrimberg likes this.
moira2 is offline  
post #15 of 19 Old 01-27-2019, 02:14 PM
Toy
Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: Bavaria, Germany
Posts: 44
 
My Compass was updated early November. So it might be available since October or September.

Compass Limited CRD, MY18, Pearl White, Leather Black, uConnect 8.4Nav & Beats Audio

覧覧覧覧覧-
German Jeep Forum for new Jeeps from MY14 and up:

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Toy is offline  
post #16 of 19 Old 03-13-2019, 06:28 AM
Junior Member
 
Honeyblonde7's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 4
 
Mine usually does this resetting temperature thing when I autostart.
Honeyblonde7 is offline  
post #17 of 19 Old 03-13-2019, 03:23 PM
Senior Member
 
Redmaxx's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: Livonia, MI
Posts: 166
 
Happens to mine. Mostly seems to happen during remote start, but I have also had it happen during pushbutton start.

2018 Jeep Compass Limited
4x4, Rhino Exterior with Black Interior
Redmaxx is offline  
post #18 of 19 Old 03-19-2019, 10:56 PM
Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 32
 
So I have been having this issue. I go into work setting my climate control to 76* with defrost and feet and come out hours later to have the driver side on hi and passenger on low on defrost. It happens about every 20th start. Remote start or push button it doesn't matter.

Well I took it in today to be told by the dealer that it's a normal feature. Apparently when the climate control feels its cold outside it will determine what it needs and adjust itself. I do not believe that what's so ever. A day it happened to me was over 50*f outside and when it's 20* out it doesn't do that etc. It was obviously a bs answer and I'm frustrated in this car already and I haven't even made the first payment on it yet.

Also I noticed condisation in my rear light. And apparently that is normal also. Jeep has an advanced ventilation system and that's why it's like that. Not completely sold on that explanation either but I could be wrong on that.
CJB325 is offline  
post #19 of 19 Old 03-22-2019, 06:31 PM
Senior Member
 
10-64's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Region of Waterloo, Ontario - Home of the Blackberry & the Blue Box
Posts: 224
 
Garage
I found that it has happened with me as well.

Also a number of times I start the car and the defroster comes on rather than the automatic air settings.

seems like a lot of electrical issues with this car.

Sent from my SM-G965W using Tapatalk
10-64 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jeep Compass Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome