Neither USB ports charging (2018 Compass) - Jeep Compass Forum
 4Likes
  • 1 Post By mdram4x4
  • 2 Post By arudlang
  • 1 Post By georgef
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
post #1 of 7 Old 09-21-2018, 05:27 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 2
 
Neither USB ports charging (2018 Compass)

Neither USB port is charging. I tried different cords
Hardwick is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 09-21-2018, 07:38 PM
Senior Member
 
mdram4x4's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: ES of Md
Posts: 244
 
Garage
is the vehicle on?

2018 Compass Latitude
mdram4x4 is offline  
post #3 of 7 Old 09-24-2018, 02:49 AM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 776
 
Mine has given a little trouble that way once or twice, shutting it off for a good 5 minutes and restarting it has always taken care of the issue the two times it has ever happened.
arudlang is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 Old 09-24-2018, 04:59 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 2
 
I've tried different cords, phones and nothing. I can play music through the aux cord, but that's it.
Hardwick is offline  
post #5 of 7 Old 09-24-2018, 05:08 PM
Senior Member
 
mdram4x4's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: ES of Md
Posts: 244
 
Garage
might be time to take it to the dealer then for warranty repair
Hardwick likes this.

2018 Compass Latitude
mdram4x4 is offline  
post #6 of 7 Old 09-24-2018, 05:14 PM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 776
 
Google for uconnect reset maybe, I believe it involves holding the two buttons in the volume and tuner knobs for ~30 seconds with the ignition in aux. mode or something like that. Pretty sure the USB ports have no fuse of their own, they as listed on the same 20 amp fuse as the radio so if the radio works it probably just needs a reset.
Hardwick and georgef like this.
arudlang is offline  
post #7 of 7 Old 12-01-2019, 01:53 AM
Member
 
georgef's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Location: Vermont, USA
Posts: 43
 
Quote:
Originally Posted by arudlang View Post
Google for uconnect reset maybe, I believe it involves holding the two buttons in the volume and tuner knobs for ~30 seconds with the ignition in aux. mode or something like that...
Twice I have had the rear USB port in my 2019 Compass stop working. The first time, after finding the above post, I Googled and found various reset instructions, I tried several of the methods and eventually stumbled upon something that worked (but I wasn't sure exactly what).

Today the port stopped working again and I found that the following procedure worked to restore my USB port:

1. Put your vehicle into accessories mode (push start button once without having your foot on the brake)

2. Hold down the Green Phone and Voice Recognition buttons for 30 seconds (push the buttons immediately after pushing the start button, before the Uconnect system has a chance to fully boot).

3. Let go of the two buttons.

4. Turn vehicle off and wait for the Uconnect screen to go black.

5. Open driverís side door for thirty seconds.

6. Close driverís side door.

7. Restart vehicle.

8. Let the uConnect system to load up and see if concern is still present.
arudlang likes this.

2019 Jeep Compass Latitude
2.4L, 9 Speed Automatic Transmission
georgef is online now  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jeep Compass Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome