Key problem? - Jeep Compass Forum
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
post #1 of 5 Old 05-05-2010, 03:16 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Location: Toronto, Canada
Posts: 2
 
Key problem?

Guys,

I have 2007 Jeep Compass - sports model. One day (after one year since I bought); I opened the door using remote key and then try to start the jeep, wouldn’t start. It does not make any cranking noise. It was acting as if the key is not recognized. The remote button on the key also wouldn’t work (less than a minute back I have opened the door using same key!). I also tried to start using backup key; same result. I called the towing company and they tried to boost the battery; did not help. I have to get it towed to dealer. The dealer fixed the problem and told me that the problem is with key. They claim that they reset the key to get it working. But amazing part is the backup key which I did not give to dealer also started working. I tried to confront the dealer with this question. He was elusive and told me that mechanic is too busy to discuss this.
I faced with same problem again after another year. My question is that is there is any design flaw with the compass which Chrysler is not accepting. For me it appears to be design or mechanical problem. Does anyone know of recall for problem of this nature?

Thanks
no_name is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 05-06-2010, 12:37 AM
Senior Member
 
zackman's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 222
 
first off which dealer did you go to in toronto? and i have had a odd thing happen with my key all of a sudden when i lock it the horn wont beep or when i unlock it my lights dont come on but other times it does. i was thinking there is something wrong somewhere.

2007 jeep compass
2WD 2,4L
190,000 km (Always in the shop)
Recently Overhauled every link/bushing in the front/rear
20% tint on windows
Lamin-X smoked tail lights
Painted all silver interior trim satin black.
I strongly Reccomend You Don't buy a Jeep Compass!!!!
zackman is offline  
post #3 of 5 Old 05-06-2010, 11:56 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Location: Toronto, Canada
Posts: 2
 
Thanks Zackman for the reply. I go to dealer in Mississauga area (Cooksville). I have been to another dealer when it happened second time. The second dealer noted following statement in the invoice

Cause: Pushed in to shop, scanned, found SKIM module lost communication unplugged skim module, reset module, tested and started

Correction: Replaced SKIM module, programmed module and keys while scan tool connected. Found PCM flash, updated PCM

I am not sure what it meant (I did not go to pick up the jeep after repairs)

After my posting yesterday, I browsed for similar kind of problem on the forum, found few postings. Most of the postings were referring to battery connections. The postings say the problem was resolved by disconnecting the connectors from the battery and putting them back. I wonder how difficult to do this? Does it involved any tool or is it easy enough to pull using hands.

Last edited by no_name; 05-06-2010 at 12:55 PM.
no_name is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 Old 05-06-2010, 01:51 PM
Super Moderator
 
Feel for life's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Montreal area.....
Posts: 849
 
I would escalate to the regional manager in this kind of case.......

My 2 cents....

Life is short, Break the rules,
Forgive quickly, Love truly,
Laugh uncontrollably...
Never regret anything that made you smile!
Have a wonderful day!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Feel for life is offline  
post #5 of 5 Old 05-11-2010, 06:20 PM
Senior Member
 
tripplec's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Belleville, ON, Canada
Posts: 1,897
 
PCM, they updated the computer software and maybe other modules as well. Sound also like the SKIM module may have been faulty so they replace it prior to the software upgrade. I expect this was under warranty if not. Call Chrysler and complain.

Jeep Compass 2009
4x4, 2.4L, CVT
North Edition
heated seats, TPMS
General Altimax RT43 P225/65R17
Yellow Fog Lamps
CLASS III Curtis Hitch
SOLD @ 153,000km Oct. 2018 THE END !!
Belleville, Ontario, Canada

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
tripplec is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jeep Compass Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in













Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome