Jeep Compass Forum - Reply to Topic
Thread: Tpms Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Jeep Compass Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
01-26-2016 04:22 PM
JeepCares
Quote:
Originally Posted by frediefreon View Post
Things cleared up for a while then yesterday another cold day 15 deg F, tire light on snows on now been on for 2 months, no remote control in am works fine rest of day, worked this morning 20 deg's but no radio volume can change chanels but no vol. or vol level display I think car is hinting to be replaced.. LOL
Hey frediefreon,

As I stated in my last post, I would advise you to have the vehicle scanned for stored diagnostic trouble codes. These can codes provide brief descriptions of the illuminated light, and can possibly lead to a diagnosis of the vehicle.
01-20-2016 03:57 PM
frediefreon
Quote:
Originally Posted by frediefreon View Post
Things cleared up for a while then yesterday another cold day 15 deg F, tire light on snows on now been on for 2 months, no remote control in am works fine rest of day, worked this morning 20 deg's but no radio volume can change chanels but no vol. or vol level display I think car is hinting to be replaced.. LOL
and buy the way tire light on again, and last week gas cap light came on and cap was okay light off in 2 days
01-20-2016 03:55 PM
frediefreon
Quote:
Originally Posted by JeepCares View Post
Hey Fred,

Unfortunately, I could not locate any TSBs related to your vehicle. I would advise you to have the vehicle checked for stored DTCs at a certified FCA dealership. If you would like me to look further into this, please private message me the last eight digits of your VIN and servicing dealer.
Things cleared up for a while then yesterday another cold day 15 deg F, tire light on snows on now been on for 2 months, no remote control in am works fine rest of day, worked this morning 20 deg's but no radio volume can change chanels but no vol. or vol level display I think car is hinting to be replaced.. LOL
10-27-2015 03:56 PM
frediefreon
Tpms

Well here is what I have noticed so far, Had tiers read and all sensors good and transmitting remote start is acting up as is remote lock un lock, and lower dash lights are out were seat warmer buttons are the remote has new battery tries spare remote same problem OBD scan shows no diags. and tire light on steady
10-21-2015 03:45 PM
JeepCares
Quote:
Originally Posted by frediefreon View Post
2010 Latitude, 1st cold morning 30 deg. TPMS light on check tires pres. okay 35 -36 psi, drove to work leave work temp 50 deg TPMS light on recheck tire pres okay, got home let cool down 2 hrs recheck tire with another gauge pres same 35-36 psi I'm original owner 65K miles could this be a bad sensor? Fred
Hey Fred,

Unfortunately, I could not locate any TSBs related to your vehicle. I would advise you to have the vehicle checked for stored DTCs at a certified FCA dealership. If you would like me to look further into this, please private message me the last eight digits of your VIN and servicing dealer.
10-20-2015 01:16 PM
tripplec Not that likely its bad. Was any work done to the wheel (tire change etc). Whenever there is a big temp swing they can go off determining there is a low pressure issue. It may stabilize after some driving, something I have heard they can be temperamental. As long as the pressure is < 5lbs from spec they should not be going off. One tire much lower seems to aggravate the problem. If you verify it with another pressure gauge just wait and not worry. If should clear on its own. Otherwise a software bug, contact the dealer if there is a fix.
10-20-2015 12:31 PM
Tyler-98-W68 make sure all 4 tires are at the exact same pressure when there is even a 2 psi difference the light will come on.
10-19-2015 11:22 PM
LordReddawg it could be a bad one take it to nappa or auto zone they can check it with the hand computer they have
10-19-2015 11:12 PM
frediefreon
Tpms

2010 Latitude, 1st cold morning 30 deg. TPMS light on check tires pres. okay 35 -36 psi, drove to work leave work temp 50 deg TPMS light on recheck tire pres okay, got home let cool down 2 hrs recheck tire with another gauge pres same 35-36 psi I'm original owner 65K miles could this be a bad sensor? Fred

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome