2011 getting stuck at 25mph...help - Jeep Compass Forum
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
post #1 of 8 Old 10-31-2014, 08:33 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 2
 
2011 getting stuck at 25mph...help

can't get the car to go faster than 25mph at times...other times it's fine. The dealership can't find anything wrong with the compass. Anybody else had this issue and can help me point them in the right direction?
actomlinson is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 11-01-2014, 02:18 AM
Senior Member
 
tripplec's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Belleville, ON, Canada
Posts: 1,897
 
CVT problem and fails in limp mode due to a problem. Take it to another dealer its up to them to figure it out.

Jeep Compass 2009
4x4, 2.4L, CVT
North Edition
heated seats, TPMS
General Altimax RT43 P225/65R17
Yellow Fog Lamps
CLASS III Curtis Hitch
SOLD @ 153,000km Oct. 2018 THE END !!
Belleville, Ontario, Canada

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
tripplec is offline  
post #3 of 8 Old 11-01-2014, 10:26 AM
Senior Member
 
LordReddawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Alaska
Posts: 286
 
Garage
Another thing it could be it is it could be in service mode most new cars have that in them so people don't go crazy driving when they work on ur car
LordReddawg is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 8 Old 11-01-2014, 04:20 PM
Senior Member
 
tripplec's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Belleville, ON, Canada
Posts: 1,897
 
I did not see that mode mentioned in my manual. There should be an indication that its in that mode somewhere on the console.

Jeep Compass 2009
4x4, 2.4L, CVT
North Edition
heated seats, TPMS
General Altimax RT43 P225/65R17
Yellow Fog Lamps
CLASS III Curtis Hitch
SOLD @ 153,000km Oct. 2018 THE END !!
Belleville, Ontario, Canada

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
tripplec is offline  
post #5 of 8 Old 11-01-2014, 04:58 PM
Senior Member
 
LordReddawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Alaska
Posts: 286
 
Garage
not really mine was in that mode when I got it from my dealer cause it came straight from the factory when I drove off the lot I had to turn around and go back cause of it its some fuse or something not 100% but that's what they told me ill look into it and see ifi can find out what they said
LordReddawg is offline  
post #6 of 8 Old 11-01-2014, 05:10 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 2
 
Thanks!
actomlinson is offline  
post #7 of 8 Old 11-01-2014, 05:31 PM
Super Moderator
 
Tyler-98-W68's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 530
 
Garage
IS the yellow transmission light on at all while this is happening.

I could take it to the dealership, or buy the special tool and find out the level of the CVT fluid. You can't just check the dipstick like regular trannys, for this model of CVT it's fluid level changes based on the temperature.

Here is the tool.

Miller Special Tools 9336 Dipstick MS9336A


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2012 Red FDII Jeep Compass Limited
235/75/15 Wranger Territory AT
WK2 Headlight Swap
Magnaflow Muffler

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Full Interior LED's + Front/Rear Signal & Backup LEDS

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Tyler-98-W68 is offline  
post #8 of 8 Old 11-01-2014, 05:46 PM
Senior Member
 
LordReddawg's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Alaska
Posts: 286
 
Garage
ok ive looked in to this further for u the compass dose not have a valet mode how ever its seems ur probly in LIMP MODE best thing to do from what I can tell is to go to place like AutoZone and have them hook a computer to ur jeep and see if any codes pop up they normally do this for free and go from there a dealer with most likely charge u ( the fuse is when it comes from the factory would check to make sure all are pushed in just in case)
LordReddawg is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jeep Compass Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome