Serv 4wd - Brand New 2017 Trailhawk - Jeep Compass Forum
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
post #1 of 3 Old 09-15-2017, 07:21 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 34
 
Serv 4wd - Brand New 2017 Trailhawk

So I just left the dealer after signing papers and taking delivery of my brand new 2017 Trailhawk - I didn't even make it a half mile and the "Serv 4wd" light comes on followed by a "4wd Unavailable" message. As I'm slowing down, I hear these clunking noises like I ran over road debris and can feel it through the floorboards. I immediately turn around to the dealership and it keeps making those noises every time the vehicle is shifting.

I show up at the dealership and they assure me it is probably a software problem and can be fixed right away. After about an hour of my standing around, they give me a loaner vehicle (a Chrysler 200 - come on now!) for me to head home rather than wait as I explained I work from home.

I just called and they say it is going to take well past the weekend into next week and they will call me.

Any ideas? Transmission? I just found this forum and couldn't seem to find anything similar just looking at the recent topics. I found "serv 4wd" issues on the Renegade forums but nothing that sounded as serious as what I experienced.

Thanks!
NorthCoastie19 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 09-16-2017, 01:44 PM
Senior Member
 
zoner99's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Location: Ontario, Canada
Posts: 210
 
Yikes. Not likely a software problem, that's just dealership babble. Assuming they have a competent mechanic they probably found the problem in less than an hour but have to order parts to repair it. Don't be surprised if this takes a couple of weeks. Also don't accept a 200 as a loaner. You paid for a Trailhawk, you should get a similar (or better) vehicle.
zoner99 is offline  
post #3 of 3 Old 09-22-2017, 03:42 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 34
 
Thanks for the reply. Just to update what happened in case anyone else searches for this topic:

Thad had the vehicle for the rest of the day and say they found a "loose pin" that they fixed.


So far and 190 miles since, no problems ... ok not "no problems" but that's a whole other topic (wife claims wouldn't restart after start stop shut it off at a stop sign and she had to turn the vehicle on and off --- I'm suspicious it wasn't "user error" though!).
NorthCoastie19 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jeep Compass Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome