My Jeep Compass Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
I have a 2015 Jeep Compass that i purchased in April of this year 2016 it was brand new. this Wednesday morning it would not start, full power but wouldnt start not even crank. had it towed to dealer and they said battery tested faulty. put new battery in it and drove home from dealer last night. went to start it this after noon and same problem. the vehicle sat all night and day in front of my house since i have a work vehicle i use during the day.. any help? before i take back to dealer and flip out.
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
If you are still under warranty I would waste any of your time or money messing with it. Let them figure it out and fix it no matter what the cost. That is the beauty of a new vehicle with a warranty.

If however you are not under warranty I would be happy to help you troubleshoot the issue and hopefully resolve the problem.
 

·
Registered
Joined
·
1,897 Posts
Not enough info.

Not starting, is the battery dead, (not turning over) have you metered or checked if there is power. It can be a number of electrical items. But as above back to the dealer.
 

·
Registered
Joined
·
433 Posts
I have a 2015 Jeep Compass that i purchased in April of this year 2016 it was brand new. this Wednesday morning it would not start, full power but wouldnt start not even crank. had it towed to dealer and they said battery tested faulty. put new battery in it and drove home from dealer last night. went to start it this after noon and same problem. the vehicle sat all night and day in front of my house since i have a work vehicle i use during the day.. any help? before i take back to dealer and flip out.
Hi jthiggins33,

Sorry to hear about this! I'd recommend revisiting your local dealership for additional diagnosis. Let me know if you have any additional questions or concerns.

Andrea
Jeep Social Care Specialist
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #5 (Edited)
It was already at the dealer twice for same problems, they replaced battery and ruled out anythign electrical. So now its on its third trip and has been with the dealer for the past week and they "think" it is a sensor above the transmission due to it starts in neutral. unfortunately the part is back ordered until february 23. must be a common problem..but i do have a lemon law attorney.
 

·
Registered
Joined
·
1,897 Posts
I doubt that qualifies for that at this time.

Never the less it won't be the last issue you'll. You likely ain't seen nothing yet.

PS: Only the 3rd trip. LOL
 
1 - 6 of 6 Posts
Top