My Jeep Compass Forum banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
Hello everyone..

Found this forum through google.. :wjeep:


Bought my Jeep June 2015, had it for 2 weeks.. the '4WD!' indicator pops up.. At 1st i thought i accidentally pulled the 4WD switch... so i pulled it to remove the indicator.. and walaaaa.... the indicator went off...

Two weeks later.. there it is the indicator on again.. :confused: sent the car to the agent service centre, and they reset it.. the indicator went off again... Was so happy and excited... brought the car home... the following week.. there it is.. and this time, the indicator stayed on... sent it back to agent for check up.. they told me that their is a faulty in the 4WD module system....

I was like.. What!!! a brand new car.. and not even a month... this is happening...

They ordered the parts and waited for nearly 2 months for it to arrive... Finally the parts arrived last tuesday (29.09.2015). Sent my baby for 4wd replacement.. Called them yesterday.. they said the module has been replaced but the indicator still on... :(Until now, they are still checking what is the problem... What a disappointment! my first time owning a Jeep.. and this is happening to me..

I hope they could solve this issue soon...

cla
 

·
Super Moderator
Joined
·
535 Posts
Where is the indicator showing up, if its a amber symbol "!4WD" then its a fault, if its in the display where the gears are displated that's normal and will come on when you pull up on the T-Handle.

Some vehicles have defects when they are new, nothing is perfect, I had one electrical issue 1 week after I bought my 2012, it took 3 weeks to fix, but I was given a rental and haven't had any issues since,.
 

·
Registered
Joined
·
19 Posts
I agree, all new cars have issues. I have had my sort of problems with my Jeep but going on 4,000 miles now with no issues.
 

·
Registered
Joined
·
36 Posts
I know this is not your issue but I was surprised to see that pulling the 4wd switch when the vehicle is off (keys out of ignition) will toggle it on. I noticed it after cleaning that crumb catching area and wondered how it got switched on. :dunno:

P.S. 28,000 miles in one year and (knock on wood) not issues yet!
 

·
Registered
Joined
·
147 Posts
Sounds a bad batch to me, also happens on other car brands. Hope they will finally fix it up or give you an option for another model.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #7
It's been a week.. Finally i got a call last wednesday... And they said there is a faulty in the indicator cluster.. I asked them how could that happened.. They couldnt give me any answer too.. Now they are ordering the parts and it will arrive in a week or so... At the meantime, i couldnt collect my car.. And they are not lending me any car.. I am crossing my fingers now.. And hoping that after replacing the indicator cluster.. There will not be any issues again..
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #9
Just an update..

The instrument cluster has arrived.. And installed... The warning sign is still up... They are still checking the car..
 
1 - 9 of 9 Posts
Top