My Jeep Compass Forum banner

Jeep Compass Limited 2019

20K views 9 replies 9 participants last post by  Ko...  
#1 ·
Cześć wszystkim,

Rozpaczliwie szukam pomocy, nowy właściciel Jeepa i mam mały problem. Widziałem różne przykłady kalibracji dla różnych samochodów, ale żadnego dla Compassa.

No to zaczynamy...

Czy ktoś miał podobne problemy? Panoramiczny dach wydaje się być zablokowany w trybie ręcznym, trzeba trzymać palec na prawym przycisku (patrz zdjęcie), aby go całkowicie otworzyć, a następnie ponownie trzymać palce na nim, aby go zamknąć. Należy to zrobić zarówno dla rolety, jak i dla samego szklanego panelu. Zgodnie z instrukcją obsługi powinna to być funkcja automatyczna (jak również napisano na przycisku). Przycisk po prawej stronie jest jedynym, który wydaje się cokolwiek obsługiwać. Pozostałe 2 nie reagują.

Czy jest jakiś sposób na skalibrowanie tego, aby działało po jednokrotnym dotknięciu przycisku?

Jeep Compass Limited 2019.

Dzięki

Attachments

#2 ·
Znalazłem to w grupie na Facebooku JCOMP, mam nadzieję, że pomoże!

Jeśli Twój szyberdach nie działa i/lub jest poza "Kalibracją", spróbuj tego:
Krok 1: Uruchom pojazd.
Krok 2: Naciśnij i przytrzymaj przycisk zamykania szyberdachu do przodu (przycisk szyberdachu najbardziej oddalony od fotela kierowcy). Usłyszysz dźwięk. Zwolnij przycisk po około 2 sekundach.
Krok 3: W ciągu 5 sekund naciśnij i ponownie przytrzymaj przycisk zamykania do przodu. Szyberdach powinien rozpocząć proces otwierania... kontynuuj przytrzymywanie przycisku przez cały proces otwierania, w tym osłonę przeciwsłoneczną, a następnie wszystko się zamknie, ale nie zwalniaj przycisku, dopóki wszystko nie zostanie ponownie całkowicie zamknięte... w przeciwnym razie będziesz musiał wyłączyć pojazd i zacząć od nowa.
Krok 4: Ciesz się ponownie działającym szyberdachem [emoji106]

#3 ·
Znalazłem to na grupie JCOMP na Facebooku, mam nadzieję, że pomoże!

Jeśli Twój szyberdach nie działa i/lub jest poza "Kalibracją", spróbuj tego:
Krok 1: Uruchom pojazd.
Krok 2: Naciśnij i przytrzymaj przycisk zamykania szyberdachu do przodu (przycisk szyberdachu najbardziej oddalony od fotela kierowcy). Usłyszysz dźwięk. Zwolnij przycisk po około 2 sekundach.
Krok 3: W ciągu 5 sekund naciśnij i ponownie przytrzymaj przycisk zamykania do przodu. Szyberdach powinien rozpocząć proces otwierania .... kontynuuj przytrzymywanie przycisku przez cały proces otwierania, w tym osłonę przeciwsłoneczną, a następnie wszystko się zamknie, ale nie zwalniaj przycisku, aż wszystko znów się całkowicie zamknie... w przeciwnym razie będziesz musiał wyłączyć pojazd i zacząć od nowa.
Krok 4: Ciesz się ponownie działającym szyberdachem [emoji106]
Absolutny geniusz. To rozwiązało problem, bardzo dziękuję.

#10 ·
Ghost touch Uconnect to znany problem w Jeepie i jest objęty gwarancją. Udział własny wynosi 200 $. Bez tej gwarancji to 1400 $ w mojej okolicy.

Ten Jeep (2017 Compass Limited 2nd Gen) miał więcej problemów niż jakikolwiek inny samochód, jaki posiadałem w całym swoim życiu. Mam 60 tys. mil i miałem uszkodzone radio (naprawione - 200 $), moduł bezpieczeństwa w konsoli środkowej zepsuł się w tym samym czasie co moje radio (naprawione po 8 miesiącach oczekiwania na część, ponieważ była niedostępna - 1200 $), a tuż po opuszczeniu Jeepa moje okno dachowe przestało działać, teraz, 2 miesiące później, moje światła drogowe nie działają, chyba że pociągnę dźwignię do siebie, i mam uszkodzony drążek kierowniczy. Och i właśnie zapłaciłem 1000 $ za nowe opony (przejechałem 25 tys. mil od zakupu tego jeepa). To problem po problemie po problemie. Wydają się nie mieć końca. Miałem eclipse spider z 2001 roku i przejechałem nim 350 tys. mil i musiałem tylko wykonywać regularne przeglądy. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły na temat okna dachowego lub świateł drogowych, byłbym bardzo wdzięczny!