My Jeep Compass Forum banner

Wymagana wymiana oleju

1 reading
3.6K views 12 replies 8 participants last post by  JEEPCTH  
#1 · (Edited)
Wymieniłem olej i filtr oleju 6000 km temu i nie mogę usunąć komunikatu z deski rozdzielczej, który pyta mnie o wymianę oleju od pierwszego dnia, kiedy wszystko wymieniłem. Po prostu ignoruję to cały czas.
Wypróbowałem wszystkie triki z trzykrotnym przyspieszaniem i zapłonem itp., które znalazłem na Youtube, ale to po prostu nie działa. Czy czujnik jest uszkodzony i można go wymienić? A może musi zostać usunięty tylko przez oficjalnego mechanika z serwisu, który ma oprogramowanie Jeepa na laptopie?

#2 ·
Może odłączyć akumulator i przytrzymać odłączone kable razem przez około pół godziny. To zresetowałoby cały system - jednak zakłóci to również ustawienia radia i wszystko inne, co można zaprogramować przez użytkownika.

#5 ·
Może odłączyć akumulator i przytrzymać odłączone kable razem przez około pół godziny. To zresetowałoby cały system - jednak zakłóci to również ustawienia radia i wszystko inne, co można zaprogramować przez użytkownika.
Próbuję odłączyć akumulator z kablami razem i wciąż tam jest. Komunikat Wymagana wymiana oleju nie zniknął :(
Czekam na nowe wskazówki. Dziękuję w każdym razie

#4 ·
Wątpię, by jakikolwiek czujnik mógł stwierdzić, jakiego oleju używasz, chyba że jest to coś radykalnie innego. Nie jestem pewien, czy zrozumiałem pytanie, ale jeśli dobrze rozumiem, myślę, że wszystkie czujniki są wymienne.

#11 ·
Zmieniłem olej i filtr oleju 6000 km temu i nie mogę usunąć komunikatu z tablicy, który prosi mnie o wymianę oleju od pierwszego dnia, kiedy wszystko zmieniłem. Po prostu ignoruję to cały czas
Wykonuję wszystkie triki z 3-krotnym przyspieszaniem i zapłonem itp., które znalazłem na Youtube, ale to wszystko po prostu nie działa. Czy czujnik jest uszkodzony i można go wymienić? czy musi być usunięty tylko przez oficjalnego mechanika z warsztatu, który ma oprogramowanie Jeepa na laptopie?
Komunikat o wymianie oleju nie jest wyzwalany przez czujnik, więc nic nie jest uszkodzone. Wystarczy go odpowiednio zresetować. Jeśli ręczna metoda resetowania (włącz zapłon, naciśnij pedał gazu 3 razy) nie działa, prawdopodobnie trzeba go wyczyścić za pomocą narzędzia diagnostycznego w salonie lub warsztacie z oprogramowaniem Jeep.