Jaki jest największy rozmiar opony bez podnoszenia i bez ocierania, który pasuje do Jeepa Compass 2017+?
Jak ciężkie są te opony w porównaniu do standardowych całorocznych opon Continental?I jeszcze jedno zdjęcie
Kilka wyjaśnień na temat odsadzenia w porównaniu z backspacingiem:Ważna informacja jest taka, że zamontowałem opony na felgach 7,5J z odsadzeniem 33. Oryginalne felgi mają odsadzenie 40.
Te 0,7 mm odsadzenia kompensuje prześwit między oponą a prawym amortyzatorem. Zakładam, że z felgami o odsadzeniu 40 i oponami 225/65/17 będą ocierać o tylny amortyzator.
JKU?????Maksymalnie osiągnęliśmy 235/65-17 na naszym zestawie, używając felg 17" Wrangler JKU.
Kupiłem felgi z rynku wtórnego o średnicy 16 cali, ale jeszcze ich nie zamontowałem. Chcę również spuścić powietrze do jazdy w terenie. Jeśli kiedykolwiek zamontuję swoje, dam znać.Hej, zauważyłem, że bardzo mało osób jeździ tu na 16 calach.
Tak czy inaczej, mam fabryczne 225/60r17 w Compass Longitude 4x4 z 2020 roku.
Chciałem przejść na 225/75r16, aby mieć więcej ścianki bocznej do jazdy w piasku (mieszkam w Dubaju).
Ale martwię się, że wpadnę w kłopoty, gdy spuszczę powietrze, aby wjechać na pustynię lub plażę.
Czy będzie ocierać się lub będą jakieś problemy.
Mam nadzieję, że możesz mi pomóc podjąć tę decyzję.
Mam więc kompas z 2012 roku w wersji north edition, właśnie założyłem kolce 235 65 17s (koła z rynku wtórnego), wszystko pasuje i jeździ dobrze, jest trochę tarcia w przednich nadkolach, jeśli skręcę go tak daleko, jak tylko mogę, ale ledwo i trudno nawet doprowadzić do tarcia. Nie jestem pewien, czy moje koła z rynku wtórnego mają przesunięcie, które pomaga w porównaniu ze standardowymi kołami. Wkrótce zamieszczę zdjęcie, ale 225 65 17 to prawdopodobnie idealny maksymalny rozmiar bez podnoszenia View attachment 15700
View attachment 15701
To jest generacja Compass MP (2017.5+). Prawdopodobnie będziesz miał więcej szczęścia w sekcji MK [emoji106]Największy, jaki mogę założyć do Jeepa Compass 2.0 Ltd z 2012 roku? obecnie mam zamontowane 215/55/18 - muszę zmienić na najlepsze do jazdy w terenie/po piaszczystych drogach?
225/65r17 MT, wszystko inne jest standardoweJaki jest największy rozmiar opony bez podnoszenia i bez żadnego ocierania, który pasuje do Jeepa Compass 2017+?
Nie powinieneś mieć z tym żadnego problemu.Mam model Limited Plus z 2020 roku, który fabrycznie miał opony 225/55 R18. Czy mogę użyć 225/70 R16 bez żadnego podnoszenia i bez obcierania?
16-calowe felgi stalowe to oryginalne felgi z wersji sportowej.
Porównanie rozmiarów opon pokazuje oryginalną średnicę 18-calowych kół jako 27,7 cala, a średnicę 225/70 R16 jako 28,4 cala.
Czy ktoś używał 225/70 R16, Wasza opinia będzie nieoceniona.
Prawdopodobnie będziesz miał niewielkie otarcia przy pełnym skręcie. Może być potrzebna podkładka dystansowa, ale myślę, że 18-calowe felgi mają wystarczający prześwit/offset, aby ich nie potrzebować.Witajcie wszyscy, szukałem wszędzie i bezskutecznie, dlatego piszę. Z góry dziękuję za wszelką pomoc/wkład.
mam kompas 2. generacji z 2017 roku, który obecnie jeździ na oponach 225/55/18. Czy bez podnoszenia mogę jeździć na oponach 235/60/18? To byłby mój pierwszy wybór. Jeśli nie, jakie mam opcje?
Dziękuję za szybką odpowiedź!!Prawdopodobnie będziesz miał niewielkie otarcia przy pełnym skręcie. Może być potrzebna podkładka dystansowa, ale myślę, że 18-calowe mają wystarczający prześwit/offset, aby ich nie potrzebować.