Jaki jest największy rozmiar opony bez podnoszenia i bez ocierania, który pasuje do Jeepa Compass 2017+?
Dziękuję za szybką odpowiedź!!
Przy 235/60/18 całkowita średnica wynosi 29,1, czy powinienem się martwić? Wiem, że wszyscy mówią, że 28,4 pasuje dobrze..Prawdopodobnie będziesz miał niewielkie tarcie przy pełnym skręcie. Może być potrzebna podkładka dystansowa koła, ale myślę, że 18-tki mają wystarczający prześwit/offset, aby ich nie potrzebować.
225 zdecydowanie lepiej pasowałby i prawdopodobnie nie ocierałby. Dodatkowa szerokość 10 mm jest minimalna; to 1 cm. Jeśli martwisz się o dopasowanie, wybierz 225.przy 235/60/18 całkowita średnica wynosi 29,1, czy powinienem się martwić? Wiem, że wszyscy mówią, że 28,4 pasuje dobrze..
Mogę wybrać 225/60/18, ale chcę dodatkowej szerokości w 235. Zdecydowałem się na Yoko Geolandar a/t
Trailhawk?...Jeżdżę na oponach 235/65-17, co daje 29", i minimalnie obcierają przy pełnym skręcie...
Nie, Latitude 2018 z dystansami kół 1,5"Trailhawk?
Witaj, czy dostałeś 225/70r16? Czy dobrze sprawdza się na piasku i po spuszczeniu powietrza? Jakieś obcieranie?Kupiłem felgi z rynku wtórnego o średnicy 16 cali, ale jeszcze ich nie zamontowałem. Chcę również spuścić powietrze do jazdy w terenie. Jeśli kiedykolwiek zamontuję swoje, dam znać.
Mam Trailhawka. Skoro masz tylko trochę otarć, a Trailhawk siedzi cal wyżej, myślisz, że udałoby mi się z tym samym rozmiarem (235/65r17) i bez otarć?Nope, 2018 Latitude w/1.5" wheel spacers
Większość moich otarć jest z przodu/tyłu osłony błotnika. Więc nie, bycie wyższym w tym nie pomoże. Jednak jeśli użyjesz mniejszej podkładki dystansowej, prawdopodobnie nie będziesz miał tak dużo lub w ogóle otarć. Jeździłem na 1,5", więc spróbowałbym 1,25" lub nawet 1".Mam Trailhawk. Skoro masz tylko małe otarcia, a Trailhawk siedzi cal wyżej, to myślisz, że uda mi się z tym samym rozmiarem (235/65r17) i bez otarć? Swoją drogą, seryjny Trailhawk w Niemczech siedzi na 235/60r17… Wydaje się, że jest jeszcze trochę miejsca…
Myślałem o braku podkładki dystansowej w ogóle? Ponieważ ma taką samą szerokość jak mój standardowy rozmiar (235), powinno być dobrze, prawda?Większość otarć występuje z przodu/tyłu osłony błotnika. Więc nie, bycie wyższym nie pomoże w tym. Jednak jeśli użyjesz mniejszej podkładki dystansowej, prawdopodobnie nie będziesz miał tak dużego lub żadnego otarcia. Jeździłem na 1,5", więc spróbowałbym 1,25" lub nawet 1".
Hej, mam kompas 18 i podnoszę go o 2 cale i ostatecznie robię nowe zawieszenie, więc jestem prawie pewien, że mam 225/65 17/18, myślę, jak bardzo myślisz, że mógłbym pójść, bo chcę założyć jakieś mocne opony terenowe, aby dać mi trochę więcej prześwituPlanuję założyć opony 225/70/16 do mojego Compass Sport. Wrangler SR-A. Będą tu w przyszłym tygodniu, więc dam znać. Właściwie nie przewiduję żadnych problemów. Nadkola są ogromne z obecnymi oponami 215/65/16.
Jeśli chodzi o oszczędność paliwa, to naprawdę zależy od twoich nawyków podczas jazdy. Jeśli jeździsz dużo po mieście, prawdopodobnie zauważysz spadek MPG - ale tak naprawdę niezbyt zauważalny. Dużo kilometrów na autostradzie i prawdopodobnie w ogóle tego nie zauważysz.
Istnieje wiele badań na ten temat. Nie mogę jeszcze zamieszczać linków, bo bym jakiś wysłał.
Jeżdżę na 235 70 16 bez podnoszenia.Czy ktoś próbował opon 235/60 R16 AT? Niestety, to jedyny rozmiar dostępny lokalnie, który jest najbliższy oryginalnym 225/55 R18, które obecnie posiadam.
Czy pasują bez żadnych otarć? Obawiam się o szerokość, ponieważ są szersze niż standardowy rozmiar.
Mam oryginalne stalowe felgi Jeepa w rozmiarze 16 cali 6,5 J, których użyłbym do opon 235/60 R16.
Zainstalowałem opony 225/70 R16 (średnica 28,4”) w Jeepie Compass z 2019 roku i pasują idealnie.
Brak podniesienia i brak ocierania.
View attachment 16266
View attachment 16267
View attachment 16265