My Jeep Compass Forum banner

Asystent Hold and Go

1 reading
12K views 11 replies 4 participants last post by  Nev  
#1 · (Edited)
Cześć, @JeepCares i wszyscy!

Mam duży problem ze znalezieniem części do modernizacji Hold and Go Assist w moim Compassie 2021.
Czy ktoś zna numery części potrzebne do uzyskania tej opcji?
Opcjonalny system jest w instrukcji, ale tutaj w Europie nie jest instalowany, więc wciąż mi mówią.

Dzięki!

#3 ·
Cześć,

Nie. Masz rację, że funkcja jest dokładnie taka sama, z wyjątkiem 2 rzeczy:
1. Hill działa tylko wtedy, gdy samochód jest pochylony do tyłu +
2. Hill hold nie ma żadnego przycisku. Jeśli jest zainstalowany, po prostu działa, gdy samochód zatrzymuje się podczas wspinaczki. Nie cofasz się, gdy zdejmujesz nogę z pedału hamulca.

Funkcja Hold n go robi dokładnie to samo na płaskim terenie, ale najpierw musisz nacisnąć ten przycisk, raz, aby włączyć i jeszcze raz, gdy już go nie chcesz. (nie za każdym razem, gdy się zatrzymujesz, mam na myśli)

Twoje pytanie dokładnie pokazuje, dlaczego szaleństwem jest nie mieć obu funkcji w tym samym czasie. System jest tam z Hill. Wystarczy dodać przycisk i przewód, aby połączyć tę samą funkcję, gdy jest potrzebna na płaskim terenie!

#5 ·
Cześć. Czy to nie jest po prostu sposób działania elektronicznego hamulca postojowego/ręcznego? Naciskasz hamulec. Następnie po prostu odjeżdżasz, a on automatycznie zwalnia hamulec. Tak to działa w Renegade. Mam nadzieję, że tak samo będzie w Compassie.
Prawie, ale nie: Z Hold 'n Go naciskasz raz specjalny przycisk "hold", a potem po prostu hamujesz; zatrzymujesz się, a hamulec pozostaje włączony, dopóki nie odjedziesz.
Zgodnie z tym, jak to widzisz, musisz za każdym razem włączyć "hamulec ręczny". (To właśnie robię teraz, w rzeczywistości, kiedy przewiduję dłuższy postój, ale to dużo zamieszania)

#7 ·
Wygląda na to, że mój ma przycisk/funkcję Hold.
Nie mogę powiedzieć, żebym widział przydatność.
Jeśli jeździsz po autostradach, bezużyteczne.
Ale w mieście lub gdzie indziej z częstymi zatrzymaniami/startami to błogosławieństwo. Przy każdym zatrzymaniu nie musisz trzymać hamulca nogami. Po prostu zrelaksuj się, a następnie trochę gazu, aby ponownie ruszyć, a hamulec sam się zwolni!
W moich innych samochodach nie mogę bez tego żyć, a teraz kupiłem tego Compass Hybrid specjalnie do użytku w mieście i nie mogę go mieć!

#8 ·

Mam duży problem ze znalezieniem części do doposażenia Hold and Go Assist w moim Compassie 2021.
Opcjonalny system jest w instrukcji, ale tutaj w Europie nie jest instalowany, więc wciąż mi to mówią.

Dzięki!
View attachment 15990

Mam duży problem ze znalezieniem części do doposażenia Hold and Go Assist w moim Compassie 2021.
Opcjonalny system jest w instrukcji, ale tutaj w Europie nie jest instalowany, więc wciąż mi to mówią.

Dzięki!
View attachment 15990
Cześć, czy udało Ci się doposażyć tę opcję?