My Jeep Compass Forum banner

Usterka ekranu dotykowego

Tags
uconnect
66K views 5 replies 4 participants last post by  Kelliem90  
#1 · (Edited by Moderator)
Cześć wszystkim,

Jedno z miejsc na ikony menu wzdłuż dolnej części ekranu (np. radio, media, klimat...) jest teraz puste. Nie mogę wypełnić tego bloku, bez względu na to, co próbuję. Wydaje się, że dwie ikony zostały ułożone w jednym miejscu (tj. próba przeniesienia klimatu w puste miejsce sprawia, że "klimat" staje się "media", tak jakby środowisko miało pod nim przycisk multimediów, a jazda obraca się między nimi).

Próbowałem opcji resetowania w ustawieniach, bez efektu. Myśli?

Jeep Compass 2018 z 8,4-calowym ekranem dotykowym Nav.

Wielkie dzięki

#2 ·
Możesz spróbować zresetować uConnect, oto procedura:

1. Przełącz swój pojazd w tryb akcesoriów (naciśnij raz przycisk start bez trzymania nogi na hamulcu).

2. Przytrzymaj zielone przyciski telefonu i rozpoznawania głosu przez 30 sekund (naciśnij przyciski natychmiast po naciśnięciu przycisku start, zanim system Uconnect zdąży się w pełni uruchomić).

3. Puść dwa przyciski.

4. Wyłącz pojazd i poczekaj, aż ekran Uconnect zgaśnie.

5. Otwórz drzwi kierowcy na trzydzieści sekund.

6. Zamknij drzwi kierowcy.

7. Uruchom ponownie pojazd.

8. Pozwól systemowi uConnect się załadować i sprawdź, czy problem nadal występuje.

#6 ·
Możesz spróbować zresetować uConnect, oto procedura:

1. Przełącz swój pojazd w tryb akcesoriów (naciśnij raz przycisk start bez trzymania nogi na hamulcu).

2. Przytrzymaj zielony przycisk telefonu i rozpoznawania głosu przez 30 sekund (naciśnij przyciski natychmiast po naciśnięciu przycisku start, zanim system Uconnect będzie miał szansę na pełne uruchomienie).

3. Puść dwa przyciski.

4. Wyłącz pojazd i poczekaj, aż ekran Uconnect zgaśnie.

5. Otwórz drzwi kierowcy na trzydzieści sekund.

6. Zamknij drzwi kierowcy.

7. Uruchom ponownie pojazd.

8. Pozwól systemowi uConnect załadować się i sprawdź, czy problem nadal występuje.
Dzięki!! To zadziałało!!!

#5 ·
Mam Jeep Compass z 2018 roku. Mam problem z radiem, ciągle się wyłącza i zawiesza. Nadal odtwarza, ale nie mogę go zmienić ani dotknąć, tylko jeśli wrzucę ciężarówkę w tył, gdy radio po raz pierwszy się włączy, a następnie może się włączyć na kilka sekund i natychmiast się wyłączyć, a następnie włączyć ponownie i po prostu wyświetlać Jeep, ale nadal odtwarzać. Co to może być?